Opnieuw vreedzame pro-lifer tot langdurige gevangenisstraf veroordeeld

Gevangenisstraf voor een 59-jarige grootmoeder, omdat ze bij een abortuscentrum demonstreert... (Foto: Molly Idoni)

Opnieuw vreedzame pro-lifer tot langdurige gevangenisstraf veroordeeld

Opnieuw is een voorvechtster van het leven in de VS in de gevangenis gegooid. Heather Idoni (59) is veroordeeld tot 24 maanden in de federale gevangenis, hoewel de advocaat smeekte om huisarrest vanwege haar ernstige gezondheidsproblemen. Heather Idoni is moeder van vijf en adoptiemoeder van tien Oekraïense kinderen. Idoni’s veroordeling komt enkele dagen nadat pro-lifester Lauren Handy tot vier jaar gevangenis werd veroordeeld.

Biden instrumentaliseert FACE-wet tegen pro-life

De veroordeling van Idoni volgt op de aanklacht dat ze de FACE (Freedom of Access to Clinic Entrances – ‘vrijheid van toegang tot abortusbedrijven’) Act zou hebben overtreden. Als Idoni een milieuactivist of een linkse supporter van Hamas was, zou haar sit-in bij een abortusbedrijf haar een aanklacht voor een overtreding en misschien een kleine boete hebben opgeleverd. Maar omdat ze een pro-lifester is die tegen abortus protesteert, zet de regering Biden de FACE-wet in om haar te vervolgen voor het zogenaamd blokkeren van de toegang tot abortus. Ook in Nederland verharden justitie en politie ten overstaan van vreedzame pro-lifers, terwijl ze gewelddaden van andere demonstranten door de vinger zien of slechts licht bestraffen.

Beruchte gevangenis

Idoni wordt vastgehouden in de gevangenis van Washington waar ook politieke gevangenen van 6 januari 2021 (de binnendringing van het Capitool) vastzitten. De gevangenis is berucht vanwege mishandelingen. In maart werd Idoni gedwongen om volledig in boeien in de federale rechtbank te verschijnen voor een hoorzitting in Michigan, op een manier die gewoonlijk is voorbehouden aan gevaarlijke of gewelddadige criminelen. Afgelopen herfst werd Idoni in een andere gevangenis 22 dagen lang in eenzame opsluiting geplaatst en met onthouding van slaap terwijl het licht in haar cel continu aan bleef.

Volg STI op Telegram

Pro-lifers voor meer dan tien jaar opgesloten

Hoewel de wet die het recht op vrije meningsuiting van pro-lifers opheft, zelden wordt gebruikt, heeft de regering Biden verschillende pro-life voorvechters voor meer dan tien jaar in de gevangenis gestopt omdat ze tegen abortus protesteerden. Biden-gezinde ambtsdragers misbruiken de wet om de hoogste straffen op te leggen, die gereserveerd zijn voor gewelddadig crimineel gedrag, om vreedzame pro-lifers te vervolgen die alleen maar hun recht op vrije meningsuiting en demonstratie uitoefenden.

Beroerte na eenzame opsluiting

Die politieke vervolging is al erg genoeg, maar uit recente rapporten blijkt dat Idoni 22 dagen in eenzame opsluiting heeft gezeten omdat zij voedsel deelde met medegevangenen. Daarna gaf een tweede rapport aan dat Idoni een beroerte heeft gekregen als gevolg van de wrede en ongebruikelijke straf. Inmiddels is ook gebreken dat de essentiële hartmedicatie die Idoni nodig heeft, haar is onthouden. Het onthouden van dringende medische behandeling, noodzakelijke medicatie, goede huisvesting en kleding aan een zieke 59-jarige vrouw, die resulteert in een mogelijk levensbedreigende situatie net na een recente beroerte en operatie, zou allemaal fysieke mishandeling en medische verwaarlozing door de gevangenis zijn.

Beruchte Surgi-Clinic in Washington

Senior rechter Colleen Kollar-Kotely, aangesteld onder Clinton, zat de hoorzittingen voor. Zij wees veel van het bewijs af dat pro-life advocaten in de rechtszaal wilden presenteren. In totaal worden tien voorvechters van het leven geconfronteerd met federale strafrechtelijke aanklachten nadat ze gearresteerd en aangeklaagd werden wegens beweerde schending van de Freedom of Access to Clinic Entrances Act (FACE) in 2020 bij de Washington Surgi-Clinic in Washington, DC. Dat is een abortuskliniek die verdacht wordt van het overtreden van de federale wet door het uitvoeren van gedeeltelijke geboorte-abortussen en het illegaal laten sterven van baby's die levend geboren worden na mislukte abortussen.

Help zuster Monja met een gift

Maximaal elf jaar gevangenisstraf

De beklaagden - door medeleden van de pro-lifebeweging vaak redders" genoemd - namen in 2020 deel aan een vreedzaam protest tegen een beruchte abortuskliniek in Washington, waar late abortussen werden uitgevoerd. Vorig jaar zijn ze allemaal schuldig bevonden aan het schenden van de omstreden controversiële FACE-wet. Ze riskeren elk een gevangenisstraf van maximaal 11 jaar.

Pro-lifers weigerden te vertrekken

De FACE-wet verbiedt mensen om te proberen iemand te verwonden, te intimideren of te hinderen (door het gebruik van geweld, dreiging met geweld of fysieke obstructie) bij het verkrijgen of uitvoeren van een abortus. Op een video van de reddingsactie is te zien hoe de voorstanders van het leven bidden en zingen in de abortusfaciliteit en weigeren te vertrekken om zo gelegenheid te geven dat het leven van ongeboren kinderen door abortus kan worden beëindigd.

Aanklacht liet anderhalf jaar op zich wachten

Stephen Crampton, senior counsel van het non-profit advocatenkantoor Thomas More Society, zegt dat de zaken duidelijke gevallen van politieke vervolging zijn. "Ze hebben anderhalf jaar gewacht om deze aanklacht in te dienen," zei Crampton. "Als dit inderdaad een ernstige overtreding was en de verdachten opgesloten zouden moeten worden, waarom wacht de overheid dan anderhalf jaar met het indienen van de aanklacht?", aldus Crampton.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Beruchte aborteur

"De klimaatactivisten plakten daar [in Washington] hun handen vast op de straten, legden het verkeer plat en zo, maar denk je dat er enige kans is dat de FBI die mensen gaat vervolgen of ze elf jaar in de gevangenis stopt?" vroeg hij. De pro-lifers die terechtstonden voerden een reddingsactie uit bij de Washington Surgi-Clinic die wordt gerund door de beruchte late aborteur Cesare Santangelo die tegenover een undercover onderzoeker heeft toegegeven dat hij een kind niet zou helpen met levensreddend ingrijpen als dat een late abortus zou overleven. Hij verklaarde nadrukkelijk dat de pogingen van een nabijgelegen ziekenhuis om het leven te redden van een kind dat hij had proberen te aborteren "het stomste was wat ze hadden kunnen doen".

Laatst bijgewerkt: 23 mei 2024 16:08

Doneer