Abby Johnson: 'De abortuspil zou verboden moeten worden'

Dr. Abby Johnson: "De waarheid is dat abortuspillen ernstige infecties in de baarmoeder kunnen veroorzaken." (Beeld: YouTube)

Abby Johnson: 'De abortuspil zou verboden moeten worden'

THEMA'S:

Abby Johnson was ooit directrice van een Planned Parenthood (de grootste faciliteerder van abortussen in de Verenigde Staten*) maar is inmiddels een vurige pro-life activiste, nadat ze met eigen ogen zag wat een abortus inhoudt.

Gevaren van abortuspil

Ze deelt in een recente video op Instagram over de gevaren van de abortuspil, die ook in Nederland te verkrijgen is bij de huisarts. Abby: “De 24-jarige Alana Dickson overleed aan sepsis, nog geen week nadat ze een combinatie van medicijnen had genomen die een abortus chemisch moesten inleiden. Medicijnen voorgeschreven door Planned Parenthood.” (Waar Rutgers de Nederlandse dochter van is, -red.)

Eerste hulp incidenten

“Dit zijn de chemische abortuspillen die de abortusindustrie overnemen en door vrouwen worden genomen in hun eigen huis,” vervolgt Abby. “De veiligheid van een abortus was altijd al een leugen. Naast de moord op een kind, is het lichaam van een vrouw niet veilig tijdens een procedure. Ze worden dan ook niet verteld wat de risico’s van deze pillen zijn. Er wordt hun verteld dat deze pillen volledig veilig zijn.”

Volg STI op Telegram

Abortuspillen zijn gevaarlijk

“De realiteit is echter dat bezoeken aan de eerste hulp meer dan 500% is toegenomen sinds de abortuspil op de markt is en dit wordt verkocht aan vrouwen alsof het veilig is. Waarom belanden ze dan toch op de eerste hulp? De waarheid is dat abortuspillen je baarmoeder niet volledig schoon maken, waardoor gedeeltes van de baby in de baarmoeder blijven zitten. Dit kan dodelijke infecties veroorzaken. Chemische abortuspillen horen niet thuis op de markt en zouden verbannen moeten worden.”

Verzet van huisartsen in Nederland

Ook in Nederland zijn er huisartsen die zich blijven verzetten tegen het verstrekken van abortuspillen, zo meldt de website van Medisch Contact een paar dagen geleden. Volgens deze huisartsen is er geen medisch draagvlak onder huisartsen voor deze nieuwe taak en richt de wetgeving zich teveel op een kleine groep die er positief tegenover staat.

Beperkte consult-tijd

Ze wijzen erop dat een dergelijke zwangerschapsafbreking meerdere consulten vergt, ook voor nacontrole. Dit is volgens hen niet passend binnen de beperkte consult-tijd. Ook wijzen zij erop dat huisartsen niet standaard echo-apparatuur beschikbaar hebben en vrezen ze dat ze bij complicaties alsnog verplichte zorg moeten leveren. Hoewel het verstrekken van de abortuspil voor huisartsen niet verplicht is, vrezen zij dat patiënten dit toch gaan eisen.

* Rutgers is de Nederlandse dochter van Planned Parenthood International. (-red. Stirezo)

Dit bericht is met toestemming overgenomen van revive.nl.

Laatst bijgewerkt: 19 december 2023 07:09

Doneer