Frans Timmermans wil ook Nederlands ‘Grondrecht’ op abortus

Frans Timmermans juicht het doden van ongeboren kinderen toe.

Frans Timmermans wil ook Nederlands ‘Grondrecht’ op abortus

THEMA'S:

Frans Timmermans is positief over het besluit om abortus op te nemen in de Franse grondwet. De GL-PvdA-voorman moedigt Nederland aan om hetzelfde te doen.

‘Achter de Fransen aan!’

Timmermans looft de Fransen op X en wijst erop dat Frankrijk het eerste land ter wereld is dat het doden van ongeboren kinderen in de grondwet verankert. Hij hoopt dat Nederland spoedig zal volgen, met als eerste stap het verwijderen van abortus uit het Wetboek van Strafrecht.

Timmermans: ‘Grondwet is ideologisch instrument’

Het doel van de Grondwet is het beschermen van burgers tegen de grillen van de overheid. Timmermans denk hier klaarblijkelijk anders over. Hij ziet het juist als een middel om zijn linkse ideologie op te leggen. Want wie denkt dat een dergelijke Grondwetswijziging – God verhoede het! – niet gebruikt gaat worden om pro-life christenen onder druk te zetten, vergist zich.

Lees ook: President Macron drukt abortus in Franse grondwet door

‘Haar lichaam, haar keuze!’

Wat is toch de reden dat linkse politici – die beweren op te komen voor de zwakken – het zo gemunt hebben op de meest kwetsbare mensen? Het antwoord is het ‘recht op zelfbeschikking’. Of zoals Timmermans het verwoordt: “Als je zwanger bent, dan bepaal jij wat er met jouw lichaam gebeurt.” Over de rechten van het kind wordt natuurlijk gezwegen.

Abortus is ultieme anticonceptie

De infanticide-verheerlijkende ideologie van Timmermans vloeit voort uit de Seksuele Revolutie. Deze wil dat de mens gericht is op zijn eigen genot. Kinderen zijn daarvoor een sta-in-de-weg. Abortus is hierin een soort nabehoedsmiddel om die ‘last’ weg te nemen.

Abortus is moord

Het feit is dat abortus opzettelijk het leven beëindigt van ongeboren kinderen die net als geboren mensen beschermwaardig zijn. Of je nu vijf weken of vijf jaar oud bent, of je nu twee centimeter of twee meter lang bent, maakt niet uit: elk individu heeft recht om geboren te worden. Daarom is de manier waarop Frans Timmermans zich uitlaat over abortus barbaars en misdadig.

Volg STI op Telegram

Doodstraf voor ongeboren kinderen

Nicolas Tardy-Joubert, een prominente Franse pro-lifer, wijst op de kromme beredenering van de Grondwetswijziging: “De doodstraf is afgeschaft voor schuldigen en zal opnieuw worden ingevoerd voor onschuldigen. Abortus wordt niet langer gezien als een tragedie, maar als een kans die met gejubel gevierd moet worden. Het is waanzinnig zo te denken.”

Abortus met 40 weken?

Vermoedelijk betekent de Grondwetswijziging in Frankrijk dat abortus legaal is tot aan de geboorte. Dat houdt dus in dat een volledig gevormd kindje dat al is ingedaald en wacht tot zijn of haar geboorte, zonder pardon de schedel gekraakt mag worden en ledemaat voor ledemaat naar buiten getrokken kan worden. Is dat nou de 'vrije keuze', waar u trots op bent meneer Timmermans?

Laatst bijgewerkt: 11 maart 2024 14:42

Doneer