Italiaanse pro-lifers mogen voortaan binnen het abortuscentrum waken

Waar wakers in Nederland zelfs niet meer op de stoep mogen staan van een abortuscentrum, hebben ze het in Italië beter begrepen. Pro-life wakers mogen door een nieuwe wet zelfs binnen het abortuscentrum bidden en getuigen.

Italiaanse pro-lifers mogen voortaan binnen het abortuscentrum waken

‘Waakster voor de derde keer aangehouden om flyeren bij abortuscentrum’, zo kopten de kranten enkele dagen geleden. In Nederland komt er steeds meer druk te staan op pro-life waken. In Italië gaat het nu precies de andere kant op. Het parlement heeft daar een wet goedgekeurd waardoor wakers zelfs binnen het abortuscentrum vreedzaam mogen getuigen.

EU-herstelfonds

De maatregel die pro-lifers toegang geeft tot abortoria maakt deel uit van een pakket initiatieven dat wordt gefinancierd door het EU-postpandemische herstelfonds, waarvan Italië de grootste begunstigde is. Het pakket maatregelen werd met vertrouwensstemming door het Lagerhuis aangenomen en wordt naar verwachting ook gemakkelijk goedgekeurd in de senaat.

Lees ook: Trump maakt langverwacht abortusstandpunt bekend. Pro-lifers teleurgesteld.

Feministen spreken over “zware dreun” voor ‘vrouwenrechten’

Zoals verwacht is niet iedereen blij met de wet die ervoor zorgt dat er meer Italiaanse kinderen levend ter wereld komen. Elly Schlein, leider van de Italiaanse oppositie, spreekt van een “zware aanval op de vrijheid van vrouwen.” Hiermee doelt ze ook op de abortuspil die de partij van Meloni in bepaalde delen van het land flink aan banden heeft gelegd. Zoals altijd kunnen tegenstanders van abortus alleen maar spreken over de zogenaamde ‘vrijheid’ van de vrouw om haar kind te doden. Over de vrijheid van het te doden kind, zwijgen ze als het graf.

Abortus in Italië

Italië legaliseerde abortus in 1978 onder wet 194. Naar schatting vallen er jaarlijks meer dan 60,000 ongeboren kinderen ten prooi aan de abortustang. Dit is ongeveer tweemaal zoveel kinderen als in Nederland. In verhouding heeft Italië echter het laagste abortuscijfer van Westerse landen (4,9 per 1,000 vrouwen), op Oostenrijk na. De katholieke identiteit van het land speelt hierbij een grote rol, niettemin bij gynaecologen van wie volgens The Guardian 63% op religieuze grond weigert om abortus uit te voeren.

Bestel Door het oog van de waker

Alleen een terugkeer naar God kan onze beschaving redden

Abortus, zeker in combinatie met euthanasie, heeft een vernietigend effect op een samenleving. Landen als Japan en China staan op uitsterven. In landen als India is het abortuscijfer zo hoog dat jaarlijks bijna 17 miljoen ongeboren kinderen (zoveel als de complete bevolking van Nederland!) de dood vinden. Maar ook het Nederlandse volk wordt met uitsterven bedreigd. Daarvoor waarschuwde Elon Musk onlangs nog. Net als de Italianen moeten ook wij terugkeren tot de God van leven Die ons oproept om de kinderen die Hij in de baarmoeder schept liefdevol te ontvangen.

Laatst bijgewerkt: 19 april 2024 11:36

Doneer