Vader die kind aan abortus verloor gearresteerd voor stil gebed

De Britse veteraan Adam Smith-Connor wordt ondervraagd door twee politieagenten die hem erop wijzen dat hij de wet overtreedt door in stilte voor zijn gedode zoontje te bidden. (Beeld: YouTube)

Vader die kind aan abortus verloor gearresteerd voor stil gebed

Meer dan enig ander land spant Engeland zich in om pro-lifers de mond te snoeren. Maar zelfs als ze stil zijn, worden zij vervolgd voor de onuitgesproken gebeden in hun hart. Het nieuwste slachtoffer van de zogenaamde ‘Public Space Protection Order’ (PSPO) is veteraan Adam Smith-Connor.

Gearresteerd voor stil gebed

In Engeland en Wales is het sinds enige tijd verboden om binnen een zogenaamde ‘bufferzone’ rondom een abortuscentrum te bidden. Zelfs stil gebed is een schending van de PSPO. Wie dat toch doet, riskeert een celstraf van een half jaar. Dit ondervond ook Isabel Vaughan-Spruce, zij werd in korte tijd twee keer opgepakt rondom Birmingham vanwege hetzelfde ‘vergrijp’.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Vader van een geaborteerd kind

Smith-Connor beging 22 jaar geleden een gruwelijke fout. Hij betaalde zijn toenmalige ex-vriendin om hun ongeboren zoontje te aborteren. In de Christian Post vertelde hij dat hij “jaren later … de verdrietige gevolgen [besefte] van deze beslissing. Ik verloor mijn zoon Jacob aan een abortus waarvoor ik zelf betaalde.” Na al die tijd is het abortusverdriet van deze vader nog steeds groot.

Aangeklaagd door de overheid

Om die reden ging de veteraan naar het abortuscentrum om daar voor zijn overleden zoontje te bidden. Na een tijdje werd hij benaderd door agenten die hem erop wezen dat hij de PSPO schond. “Gecondoleerd met je verlies, maar uiteindelijk zul je je moeten houden aan de richtlijnen van de PSPO”, aldus een van de agenten. Uiteindelijk werd hij hiervoor door de overheid in Bournemouth aangeklaagd. Naar verwachting wordt hem een geldboete opgelegd.

Lees ook: Britse waakster gearresteerd voor stil gebed

Pro-lifers in de tegenaanval

Smith-Connor laat deze grove schending van zijn godsdienstvrijheid echter niet zomaar gebeuren. Hij pleitte afgelopen woensdag dat hij niet schuldig is aan wat hem ten laste is gelegd. Het gaat hem hierbij niet om het omzeilen van het boetebedrag maar om het principe. In zijn toespraak bij de rechtbank licht de pro-lifer toe dat hij terecht staat voor een gedachtemisdaad. “Ik word aangeklaagd voor de gebeden die ik dacht in mijn hoofd.” Hij voegt daaraan toe dat hij bereid is om in hoger beroep te gaan; “tot het Europese Hof voor de Rechten van de Mens als het nodig is.”

Luister hier naar de toespraak van Smith-Connor, vergezeld door Isabel Vaughan Spruce, de waakster die hetzelfde ten laste is gelegd:

Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2023 16:15

Doneer