Waakster vertelt: kindje gered! “Vastbesloten” vrouw verandert toch van gedachten

Waakster vertelt: kindje gered! “Vastbesloten” vrouw verandert toch van gedachten

De levensreddende kracht van gebed bewijst zich keer op keer. Ook op de plaats waar dat het hardst nodig is: een abortuscentrum. Een stel uit Litouwen had “de hele nacht doorgereden” om hun ongeboren kind in Nederland te laten doden. Bovendien vertelde de man mij dat zijn vrouw “vastbesloten” was. Ze gingen naar binnen. Ik sloot mijn ogen in gebed.

Hele nacht gereden

Het is nog vroeg in de morgen wanneer ik aan mijn wake begin bij het abortuscentrum in Bloemendaal. Ik zie een auto voor mijn neus stoppen met een Litouws kenteken. Ik spreek het stel aan dat uitstapt. Ze zien er moe uit. Ze vertellen mij dat ze de hele nacht hebben doorgereden. Mijn aangeboden hulp wijzen ze af. Als het stel eenmaal binnen is, aarzel ik geen moment. Ik pak mijn rozenkrans en ik bid tot de God Die gebeden hoort en wonderen doet.

Volg STI op Telegram

‘Ik kan het niet’

Terwijl ik nog vurig in gebed ben, zie ik ze na twintig minuten de deur weer uit gaan. Ze lopen richting de auto, waar ik nog altijd sta. De vrouw vertelt me dat ze toen ze eenmaal binnen was voelde dat ze de abortus niet kon doorzetten. Midden in het abortuscentrum besluiten ze samen om rechtsomkeert te maken en weer naar buiten te gaan. Ik geef hun mijn rozenkrans, die ik gebruikt heb om voor hun kindje te bidden. Er verschijnt kort een glimlach op het gezicht van de man. Ik geef er ook nog een extra mee. “Voor uw komende baby’tje”, vertel ik erbij. Ze stappen weer in de auto en reden terug naar huis. Het leven van hun kindje is gespaard. Prijs God!

Waken redt levens

Deze gebeurtenis doet mij ook denken aan een keer toen ik bij een Rotterdams abortuscentrum stond te waken. Een vrouw met een kinderwagen kwam mij tegemoet. Ze had een glimlach op haar gezicht. Ze vertelde mij dat ze een jaar geleden hier ook was en dat ze toen op weg was om het meisje dat ze nu in de kinderwagen had, te aborteren. Er stonden toen ook mensen die haar hulp aanboden en een gesprekje met haar hadden. Eenmaal binnen was zij toen van gedachten veranderd en heeft de abortus niet doorgezet. Ze heeft gekozen voor het leven en haar kindje is bij haar. Ze heeft er geen seconde spijt van gehad. Dat is bij vrouwen die wel voor abortus kiezen wel anders.

Lees ook: Waakster vertelt: huilend tienermeisje door moeder abortuscentrum ingesleurd

Dit verhaal – en meer! – staat in de nieuwe uitgave van ons boek Door het oog van de waker. Bent u benieuwd naar meer verhalen van deze moedige pro-lifers? Bestel dan hier gratis uw exemplaar van dit innemende pro-life boek:

Bestel Door het oog van de waker

Laatst bijgewerkt: 12 april 2024 21:24

Doneer