Zelfs ‘pro-abortusspel’ kan niet om abortusverdriet heen

Het abortus vertel spel van het Humanistisch Verbond – een pro-abortusorganisatie – beoogt de ‘spelers’ te “helpen… om over je abortus na te denken en te praten met anderen”. Ze kunnen er echter niet omheen dat het op z’n minst een immens droevige gebeurtenis is.

Zelfs ‘pro-abortusspel’ kan niet om abortusverdriet heen

‘Waar maak je je druk om? Een foetus is maar een klompje cellen!’ Voorstanders van abortus proberen vaak om hun standpunt te verdedigen door de ernst van het doden van het ongeboren kind te bagatelliseren. Maar steeds meer pro-abortusorganisaties kunnen niet meer om abortusverdriet heen. Dat blijkt wel uit het abortus vertel spel van het Humanistisch Verbond.

‘Het abortus vertel spel’

Humanistisch Verbond - de pro-abortusorganisatie die tevergeefs heeft gepleit om abortus uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen - verkoopt op hun website een spel bedoeld voor mensen die zelf abortus hebben gepleegd of iemand uit hun omgeving. In het doosje van het abortus vertel spel zitten 32 kaarten met gespreksvragen over abortus, van “hoe heb je jouw abortus ervaren?” tot “ben je anders naar de wereld gaan kijken?”. De links-extremistische organisatie wil hiermee het ‘stigma’ rondom abortus doorbreken.

Lees ook: Hoe abortuslobbyisten van Humanistisch Verbond jarenlang pleitten voor legale seks met kinderen

Speel het spel met “de verwekker”

Ook zit er een handleiding bij met handreikingen hoe het ‘spel’ gespeeld kan worden, en met wie: alleen, met een goede vriend(in) of met “de verwekker”. Humanistisch Verbond kan natuurlijk niet het woord ‘vader’ gebruiken omdat dat verraadt dat het bij abortus om een gedood kind gaat. Bovendien verzet de organisatie zich faliekant tegen het “rigide hokjesdenken” – lees: Gods scheppingsontwerp – dat alleen mannen kinderen kunnen verwekken.

Afscheidsvragen

De moeilijkste vragen zitten ongetwijfeld in de categorie ‘Afscheid’. “Hoe beschrijf je dat wat er in je groeide?”, is een van de vragen die tijdens het spel gesteld kan worden, evenals: “Heb je afscheid genomen? Waarvan? En hoe?”. In de vraagstelling let Humanistisch Verbond erop om iedere verwijzing naar het ongeboren kind als persoon te vermijden: “Voel(de) je je verbonden met wat er in je groeide?”. Deze vragen zijn ondanks de onpersoonlijke vraagstelling nog steeds pijnlijk voor een vrouw die abortus heeft laten plegen. Bij het trekken van een kies – daadwerkelijk ‘slechts een klompje cellen’ – zijn dit soort vragen juist helemaal niet moeilijk of emotioneel om te beantwoorden.

Whats App Image 2024 05 06 at 16 09 53

Deze vragen zullen erg zwaar zijn om te beantwoorden voor een moeder die haar ongeboren kind heeft laten doden – ondanks pogingen om zo onpersoonlijk mogelijk over het gedode kind te praten.

Abortusverdriet dwingt tot koerswijziging

Toch voelt zelfs de meest overtuigde abortusvoorstander wel aan dat bij de moorddadige ingreep niet slechts ‘een klompje cellen’ wordt ‘weggehaald’. Dat blijkt ook wel. Veel vrouwen hebben enorm veel spijt van hun abortus, of kijken er op z’n minst met rouwige gevoelens naar. Als het ongeboren kind slechts een klompje cellen is, zou een dergelijk rouwproces niet plaatsvinden. Er bestaat immers ook geen ‘amandel-verwijder vertel spel’, of ‘het kies-verlies vertel spel’.

Abortus doodt een ongeboren kind

De enige manier hoe een abortusvoorstander zijn of haar standpunt kan verdedigen, is door het ongeboren kind te dehumaniseren. Alleen al door het gebruik van de kille, Latijnse term ‘foetus’ – wat letterlijk ‘kind’ of ‘nageslacht’ betekent – is het hen jarenlang gelukt om een kunstmatig onderscheid te maken tussen geboren en ongeboren kinderen. Het enige verschil tussen een geboren- en een ongeboren kind is zijn of haar locatie. Dat verklaart ook waarom veel vrouwen door een rouwproces gaan na een abortus.

Bestel Door het oog van de waker

‘Alleen openheid ná abortus!’

Het is niet verrassend dat de abortusfanaten van Humanistisch Verbond een voorstander zijn van het onwetmatig dwarsbomen van pro-life wakers. “Dankzij onze inzet”, pochen ze in een e-mail aan hun achterban, hebben ze zelfs “bufferzones” afgedwongen rondom abortuscentra die moeders zouden ‘beschermen’ tegen “intimiderende anti-abortusdemonstranten”. Hieruit blijkt maar weer de misleidende aard van hun activisme. Als ze écht begaan zouden zijn met vrouwen die abortusverdriet hebben, zouden ze toekomstige slachtoffers toch juist ook de andere kant willen laten horen? Het “keuzevrijheid”-mantra van het Humanistisch Verbond klinkt holler dan ooit tevoren.

Laatst bijgewerkt: 6 mei 2024 17:18

Doneer