Abortorium Bloemenhove overweegt juridische stappen tegen wakers

Femke van Straaten, directrice van Bloemenhove, Nederlands beruchtste abortuscentrum, legt zich niet neer bij het besluit van de bezwarencommissie dat pro-lifers op de stoep mogen getuigen en bidden.

Abortorium Bloemenhove overweegt juridische stappen tegen wakers

Een klinkende pro-life overwinning! Vorige maand liet vertrekkend burgemeester Astrid Nienhuis weten dat pro-lifers naast de hoofdingang van abortorium Bloemenhove mogen getuigen. De directrice, Femke van Straaten, dreigt nu met juridische stappen.

Wakers in het gelijk gesteld

Bij een waakactie op 20 september 2023 werd een aantal vreedzame pro-lifers weggestuurd. Ze zouden ‘overlast veroorzaken’ en ‘intimideren’. Ze moesten daarom aan de overkant van de weg plaatsnemen. Stirezo maakte daar samen met Pro-Life Heemstede bezwaar tegen, en met succes! Het advies van de bezwarencommissie was dan ook om de pro-life christenen toe te staan om bij de ingang van Bloemenhove te bidden. Bij haar vertrek kondigde de burgemeester van Heemstede aan mee te gaan in dit advies.

Lees ook: Gemeenten voeren intimidatie op: weer waakster ten onrechte opgepakt

Abortuscentrum overweegt hoger beroep

In het Haarlems Dagblad geeft Van Straaten aan juridische stappen te overwegen tegen dit besluit. “Een advocaat onderzoekt de jurisprudentie en of onze argumenten steekhoudend zijn”, laat de Bloemenhove-directrice aan de krant weten. Het bezwaar dat het abortuscentrum aandraagt tegen de pro-lifers is dat zij zich ‘intimiderend’ zouden ophouden. Dit terwijl hier nog nooit een schrijntje bewijs voor is geleverd. De gemeente en politie bevestigen dit. De échte reden is ideologisch van aard. Het laatste wat ze willen is dat zwangere vrouwen die een ‘afspraak’ hebben daarop terugkomen en hun kindje in leven laten. Daarom pleit Van Straaten ook dat het onrechtmatig dwarsbomen van pro-life christenen “landelijk opgepakt moet worden”.

Bloemenhove wil “de privésfeer van vrouwen… eerbiedigen”

Ondanks dat er geen enkel bewijs is voor de beschuldiging dat zwangere vrouwen zich geïntimideerd voelen door de liefdevolle aanwezigheid van de wakers, blijft Van Straaten dat pro-abortusstokpaardje tevoorschijn toveren. “We moeten iets doen om de privésfeer van de vrouwen te eerbiedigen”, aldus de directrice. Abortus is echter geen privéaangelegenheid omdat er altijd minimaal twee mensen bij betrokken zijn, waarvan er één totaal afhankelijk is van zijn of haar moeder. Er is niets ‘eerbiedigs’ aan het doden van ongeboren kinderen, in tegendeel. Er zijn bovendien verhalen te over van moeders die vele jaren na hun abortus nog altijd gebukt gaan onder abortusverdriet. Moeders die op het laatste moment voor hun kindje kiezen daarentegen, zijn juist vervuld met dankbaarheid.

Lees ook: Kindje gered op de drempel een abortuscentrum

Laatst bijgewerkt: 8 april 2024 16:04

Doneer