Australiërs willen Nederlands voorbeeld volgen: ook euthanasie voor kinderen

Euthanasiasten willen zelfs kinderen kunnen doden.

Australiërs willen Nederlands voorbeeld volgen: ook euthanasie voor kinderen

THEMA'S:

Als je bedenkt hoe ver we in slechts een paar jaar zijn afgegleden, is er goede reden om te vermoeden dat euthanasie op kinderen in het verschiet ligt - en sneller dan we denken.

Australië: euthanasie in opmars

Landen over de hele wereld zouden het euthanasieregime van Canada als een waarschuwing moeten zien. In Australië, een land dat deel uitmaakt van het Gemenebest, lijken ze voor de tegenovergestelde aanpak te kiezen. In juni 2019 werd hulp bij zelfdoding beschikbaar in de staat Victoria; in juli 2021 in West-Australië; in oktober 2022 in Tasmanië; in november 2023 in New South Wales; deze maand in Queensland en Zuid-Australië. Nu overweegt het Australian Capital Territory (ACT), dat de hoofdstad van het land, Canberra, bevat en dus bijzonder invloedrijk is, een nog radicalere benadering van wat "vrijwillig begeleid sterven" (VAD) wordt genoemd.

Volg STI op Telegram

Verplegers kunnen beoordelen of je dood mag

De Voluntary Assisted Dying Bill 2023 werd op 31 oktober gepubliceerd en zal vrijwel zeker in 2024 worden aangenomen. Het is ook aanzienlijk liberaler dan de regelingen die in andere Australische staten zijn ingevoerd; zoals Wesley J. Smith opmerkte: "Er is geen tijdslimiet tot aan de dood, verplegers kunnen beoordelen of iemand in aanmerking komt, gezondheidswerkers mogen de mogelijkheid van VAD bespreken en verpleeghuizen mogen de wens van patiënten om te sterven niet in de weg staan". Kortom, de wetgeving geeft prioriteit aan suïcidale ideatie boven bijna alle andere overwegingen. Dit is geen smal pad naar de dood met weloverwogen vangrails; het is een vierbaans snelweg onderbroken door groene lichten.

'Verdedigers van de kwetsbaren' dringen aan op hun euthanasie

In een brief die op 13 december werd ingediend bij het Voluntary Assisted Dying Committee of ACT klaagt de ACT Human Rights Commission echter dat de gevaarlijk liberale wetgeving nog steeds niet ver genoeg gaat. De brief werd ingediend namens de voorzitter en mensenrechtencommissaris, dr. Penelope Mathew; de openbare verdediger en commissaris voor kinderen en jongeren, Jodie Griffiths-Cook; en de commissaris voor discriminatie, handicap, gezondheid en gemeenschapsdiensten, Karen Toohey. De ondertekenaars zijn veelzeggend omdat deze mensen beweren precies die groepen te vertegenwoordigen die kwetsbaarder zouden worden door de veranderingen waar ze om vragen.

Lees ook: Hoe de Canadese regering grof geld verdient aan euthanasie

Euthanasiasten willen ook kinderen doden

De Mensenrechtencommissie verklaart dat ze een aantal van hun eerdere aanbevelingen opnieuw ter overweging zal voorleggen, aangezien deze zijn genegeerd, inclusief: "Toegang voor kinderen en jongeren onder de 18: de huidige regeling is beperkt tot personen ouder dan 18 jaar. Mensenrechtenprincipes vereisen dat er rekening wordt gehouden met de rechten van kinderen en jongeren, inclusief hun recht op toegang tot gezondheidszorg zonder discriminatie en hun recht om rekening te houden met hun mening."

Kindereuthanasie

"De Commissie is van mening dat dit zich uitstrekt tot beslissingen voor een kind of jongere om vrijwillig een waardig leven te beëindigen in dezelfde omstandigheden als volwassenen: namelijk wanneer ze een aandoening hebben die vergevorderd en progressief is en naar verwachting hun dood zal veroorzaken, wanneer ze ondraaglijk lijden, wanneer ze vrijwillig handelen en wanneer ze blijk hebben gegeven van volwassenheid en bekwaamheid om een dergelijke beslissing te nemen. We erkennen dat er aanvullende stappen en waarborgen nodig kunnen zijn voor kinderen en jongeren, met name wanneer de mening van ouders en verzorgers verschilt van die van de jongere of van elkaar."

Bestel Door het oog van de waker

Je mag niet roken en drinken, maar wel euthanaseren

Kortom, de Mensenrechtencommissie roept op tot het schrappen van de leeftijdsgrens van 18 jaar voor hulp bij zelfdoding en euthanasie - "volwassen minderjarigen" betekent dat de minderjarige misschien niet volwassen genoeg is om te stemmen, drinken, autorijden of roken, maar wel "volwassen" genoeg is om te kiezen voor zelfmoord of een door een arts toegediende dodelijke injectie. Zoals Wesley Smith het onomwonden stelde: "Als dit wordt aangenomen, betekent dit dat 'volwassen' minderjarigen zonder toestemming van hun ouders kunnen worden gedood en dat kinderen, hoe jong ook, kunnen worden afgemaakt." Dit wordt trouwens ook bepleit in Canada door de gevaarlijke en verwerpelijke activisten van Dying with Dignity.

Nederland is een voorbeeld van hoe het niet moet

Als "kindereuthanasie" je als angstzaaierij in de oren klinkt, bedenk dan dat het in Nederland al sinds 2004 onder het Groningse protocol wordt toegepast op gehandicapte kinderen en dat het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid in 2019 aanbevolen om euthanasie te legaliseren voor kinderen tussen één en twaalf - een voorstel waar de Nederlandse regering serieus aan werkte om het te codificeren en uit te voeren. Als je bedenkt hoe ver we in slechts een paar jaar zijn afgegleden, is er goede reden om te vermoeden dat euthanasie op kinderen in het verschiet ligt - en sneller dan we denken.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.com

Laatst bijgewerkt: 7 februari 2024 17:18

Doneer