Vrouw doodt haar pasgeboren baby: ‘bedreiging voor mijn carrière’

Een 28-jarige Duitse vrouw verzweeg haar zwangerschap voor de buitenwereld, naar eigen zeggen om haar carrière bij Porsche niet in de problemen te brengen. Enkele uren na het baren van haar dochtertje, gooit de vrouw haar uit het raam. Het kindje is overleden.

Vrouw doodt haar pasgeboren baby: ‘bedreiging voor mijn carrière’

THEMA'S:

Een gruwelijke vondst moet het zijn geweest. Nietsvermoedende voetgangers vinden een pasgeboren baby op de stoep onder een open raam. Ze heeft een enorme hoofdwond en is niet meer in leven. Tot overmaat van ramp blijkt het kindje geen slachtoffer van een tragisch ongeluk, maar van moord te zijn.

Stiekem zwanger

Niemand had iets in de gaten. De 28-jarige Duitse vrouw was hoogzwanger. Zowel op haar werk als de mensen in de buurt hadden niet door dat zij haar ongeboren dochter bij zich droeg. Ze had het bewust verzwegen. Toen het meisje zich aankondigde, beviel ze alleen in haar huis. De kersverse moeder zag in haar dochter geen geschenk van God, maar een obstakel voor haar carrière. Ze gooide het pasgeboren meisje uit het raam van haar appartement op zo’n vier meter hoogte.

Lees ook: Trouw-columniste wil dat abortuspil andere naam krijgt: ‘te stigmatiserend’

Carrière voor alles

Voor haar gruweldaad gaf de vrouw als reden ‘het beschermen van haar carrièremogelijkheden’. Haar ambitie om hoger op te klimmen als leidinggevende bij Porsche zou worden belemmerd door haar kind, aldus de vrouw. Omdat ze bleef beweren dat ze ‘niet wist dat ze zwanger was’, is ze niet aangeklaagd voor moord maar voor doodslag. Waarom ze het kind niet ter adoptie heeft afgestaan, is niet bekend. Afgelopen week is de 28-jarige is veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf, zo meldt The Daily Mail.

Geschokte reacties

Wereldwijd wordt geschokt gereageerd op dit misdrijf. ‘Geen straf is te hoog voor een moeder die haar eigen kind doodt om zulke egoïstische redenen’, is het sentiment. Veel van deze zelfde mensen hadden het echter geen probleem gevonden als de moordenares haar kind wat eerder had laten doden in een abortuscentrum. Datzelfde meisje zou immers een nog gruwelijkere dood tegemoet gaan als haar moeder haar had laten aborteren.

Bestel Door het oog van de waker

Abortus tot de geboorte?

Wat is in wezen het verschil tussen een pasgeboren baby doden of een late abortus? In de wet wordt hier een kunstmatig onderscheid gemaakt. Het ene wordt terecht veroordeeld als moorddadig, het ander kan doorgaan als ‘vrouwenrecht’. Sterker nog, het wordt zelfs toegejuicht door abortusvoorstanders als Rob Jetten en Frans Timmermans. In werkelijkheid is er geen onderscheid tussen een geboren kind en een ongeboren kind. Het doden van een ongeboren kind is in Gods ogen namelijk even erg als het doden van een geboren kind. Ze zijn beiden immers naar Zijn evenbeeld gemaakt.

Laatst bijgewerkt: 9 juli 2024 13:19

Doneer