Abortusdominee “voelde Gods aanwezigheid” toen zij haar twee ongeboren kinderen doodde

'Dominee' Rebecca Todd Peters misbruikt haar preekbevoegdheid om abortus te promoten. Op haar sjaal staat het Planned Parenthood logo. (Beeld: YouTube)

Abortusdominee “voelde Gods aanwezigheid” toen zij haar twee ongeboren kinderen doodde

THEMA'S:

Toen Christus nog op aarde was, waarschuwde Hij ons voor wolven in schaapskleren (Mat. 7:15). Sommige wolven nemen niet eens meer de moeite om een wollig gestalte aan te nemen. ‘Dominee’ Rebecca Todd Peters is een radicale abortusactivist die abortus als “zegen” en “liefdesdaad” bestempelt. Als vaandeldrager van Planned Parenthood, ’s werelds grootste abortusorganisatie, mocht zij onlangs voorgaan bij een unitaire universalistische gemeenschapskerk in North Carolina (VS).

‘Gods aanwezigheid in abortus’

In haar ‘preek’ betreurt ze dat abortus in veel kerken “gestigmatiseerd” wordt. Als moeder kent ze naar eigen zeggen de zegen van het dragen van kinderen in haar buik. Ze beschrijft de geboorte van haar twee levende kinderen als iets heiligs. Maar ook zegt ze ‘Gods aanwezigheid te voelen’ toen ze haar twee abortussen pleegde. “Ik voelde geen schuld, schaamte of zonde”, beweert ze met een diabolische glimlach.

Lees ook: Waker vertelt: ‘Predikant maakte zich haastig uit de voeten’

Pro-lifers aan de winnende hand

Als onderzoeker aan de Elon Universiteit schrijft Peters over de abortuservaringen van “mensen van geloof”. Tot haar frustratie domineren “anti-keuze christenen” de manier waarop er in de Verenigde Staten en elders over abortus wordt gepraat. De radicale feminist wijst met de beschuldigende vinger naar “evangelicalen en katholieken”. Zij hebben, volgens Peters, “onze hersenen gekoloniseerd” met het idee dat abortus een zonde is.

Psalm 139

De Schriftlezing tijdens de dienst was een selectief gedeelte uit Psalm 139. Zonder ironie beweert ze dat deze Schrifttekst haar radicale pro-abortuspositie onderschrijft. Ze beweert ook dat de Heilige Schrift niets zegt over abortus, en dat daarom abortus geoorloofd is. Maar niet alleen is het geoorloofd, het is volgens haar zelfs een “morele daad”. Maar zelfs al zou er een expliciet abortusverbod in de Schrift staan, zou dat haar niet tegenhouden. De abortusactiviste is namelijk ook een lhbt-activist die spreekt over “zwangere mensen”.

Abortusdominee2

Het is niet verrassend dat ‘dominee’ Rebecca Todd Peters bij haar Schriftlezing Psalm 139:13-14 overslaat: “Want Ú hebt mijn nieren geschapen, mij in de schoot van mijn moeder geweven. Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.”

STI WhatsApp-banner

Pro-abortus christenen bestaan niet

Planned Parenthood weet dat christenen als enige echt principieel weerstand kunnen bieden tegen abortus. Een activistische abortusdominee is dan een uitgelezen middel om hier verandering in te brengen. Echte christenen zullen hier nooit in mee gaan. Zij weten wat de Heilige Schrift en de Kerk hierover leert. Ieder die meent dat zij “Gods aanwezigheid” voelen bij een abortus misleidt zichzelf. Wie dat ook nog eens verkondigt aan derden misleidt anderen in dienst van de Vader van de leugen.

Laatst bijgewerkt: 7 augustus 2023 19:24

Doneer