SGP pleit voor EU-bescherming ongeboren kinderen: ‘bestaanszekerheid begint met bestaan’

Dingena de Ruiter (l) en Dirkje Slingerland (r) waken bij abortuscentra en wijzen ook op het belang om op Europees niveau het ongeboren kind te beschermen. (Beeld: YouTube).

SGP pleit voor EU-bescherming ongeboren kinderen: ‘bestaanszekerheid begint met bestaan’

Bestaanszekerheid. Als er een woord is dat de afgelopen verkiezingscampagne gedomineerd heeft, is dát het wel. Het ging daarbij voornamelijk over financiële zaken, maar waakster Dirkje Slingerland wijst op een veel groter gevaar voor bestaanszekerheid: abortus. “Meer dan 35.000 kinderen mochten het afgelopen jaar niet bestaan”, aldus de waakster. Daarom pleit de SGP voor EU-bescherming van ongeboren kinderen.

Waken redt levens

Bij abortuscentra in heel Nederland verlenen wakers hulp aan moeders die denken dat er geen andere uitweg is dan hun ongeboren kind te laten doden. Gelukkig komt het regelmatig voor dat vrouwen op hun aanbod ingaan en worden er talloze kinderlevens gered. Ze bidden en getuigen, en in sommige gevallen volstaat alleen al hun aanwezigheid. “Soms is een luisterend oor voldoende”, vertelt Slingerland in een tv-uitzending met Europees SGP-lijsttrekker Bert-Jan Ruissen.

Lees ook: Waakster vertelt: kindje gered! “Vastbesloten” vrouw verandert toch van gedachten

Waken onder druk. Ook buiten Nederland

De waakster vertelde in de Studio-SGP uitzending over haar tijd in de politiecel. Hier had ze tot twee keer toe urenlang onterecht vastgezeten omdat ze in haar eentje flyers uitdeelde als waakster. “Schandalig wat er gebeurt!”, aldus Ruissen. Maar ook buiten Nederland ligt het waken steeds meer onder druk. In Engeland kun je een half jaar gevangenisstraf krijgen voor het stil bidden bij abortuscentra, en ook Duitsland wil met hoge boetes het waken de kop indrukken.

SGP waarschuwt voor dreigend Europees waakverbod

Deze trend van meer overheidsintimidatie en vervolging van biddende christenen bij abortuscentra geeft reden tot zorgen bij pro-lifers in veel EU-landen. De SGP neemt “met kracht stelling tegen” het vervolgen van wakers onder het mom van ‘haat’ bestrijden. Zij vrezen dat iedere vorm van kritiek op, of verzet tegen abortus gecriminaliseerd wordt. Die vijandige houding werd eind vorig jaar nog duidelijk toen fractieleider Chris Stoffer twee waaksters een hart onder de riem stak en hen dankte voor hun waardevolle werk. VVD’er Dilan Yesilgöz was woedend, en zelfs CU-leider Mirjam Bikker was kritisch.

Bestel Door het oog van de waker

Abortus dreigt Europees recht te worden

Nu Frankrijk het ‘recht’ op abortus in de Grondwet heeft opgenomen, dreigt ook de Europese Unie het doden van ongeboren kinderen tot ‘Grondrecht’ te verheffen. Net als de ChristenUnie wil de SGP zich “op Europees niveau inzetten voor bescherming van het ongeboren leven”. In een parlementsdebat in Brussel beticht de Vlaamse feministische Europarlementariër Hilde Vautmans Bert-Jan Ruissen ervan dat hij kwetsbare vrouwen schaadt met zijn pro-life activisme. “Wat is er nu weerlozer en kwetsbaarder dan een ongeboren kindje in de moederschoot?”, vraagt de Europees lijsttrekker van de SGP retorisch.

Laatst bijgewerkt: 4 juni 2024 10:17

Doneer