Steeds meer Amerikaanse steden abortusvrij, maar postorderabortus neemt toe

De abortussituatie is na de vernietiging van Roe v Wade in de VS dramatisch verbeterd, maar nieuwe dreigingen voor ongeboren kinderen komen op. (Foto: Steve Rhodes via Flickr, CC BY-ND 2.0 Deed)

Steeds meer Amerikaanse steden abortusvrij, maar postorderabortus neemt toe

THEMA'S:

Terwijl de pro-life gemeenschap veel te vieren heeft, blijven de voorstanders van de dood nieuwe methodes vinden om zoveel mogelijk mensen te doden,' zegt Operation Rescue voorzitter Troy Newman.

‘Waar centra sluiten, worden baby’s gered’

De pro-life organisatie Operation Rescue publiceerde deze week een vervroegde publicatie van haar 2023 rapport, waarin ze de sluiting van tientallen abortusfaciliteiten viert, maar waarschuwt voor de opkomst van chemisch abortus. "Steden waar abortuscentra volop in bedrijf waren, zijn nu abortusvrij", aldus Operation Rescue in het 42 pagina's tellende rapport. "Wanneer centra sluiten, worden baby's gered!"

Veertien staten abortusvrij

Volgens het rapport zijn er dit jaar 49 abortuscentra volledig gesloten of in ieder geval gestopt met abortussen. Gecrediteerd door Operation Rescue senior beleidsadviseur Anne Reed, projectmanager Sarah Neely en het Operation Rescue Team, voegde het rapport eraan toe dat "veertien staten abortusvrij zijn, met wetten die een niet te berekenen aantal onschuldige baby's beschermen tegen moord in de baarmoeder".

Volg STI op Telegram

Ook Planned Parenthood moet inkrimpen

Het rapport van 2023 voegde Indiana toe aan de lijst van abortusvrije staten en verwijderde Wisconsin nadat locaties van Planned Parenthood (waarvan Rutgers de Nederlandse dochter is, -red.) dit jaar hun activiteiten in de staat hadden hervat. De gerapporteerde cijfers van Operation Rescue komen nadat de New York Times deze zomer schatte dat "ten minste 61 klinieken, faciliteiten van Planned Parenthood en dokterspraktijken stopten met het aanbieden van abortussen in het afgelopen jaar", waarvan de meeste zich bevonden in de veertien staten die een bijna volledig abortusverbod hadden ingevoerd.

Maar elders gaan ook abortuscentra open

Het pro-abortus Guttmacher Institute ontdekte dat 66 klinieken in vijftien staten gestopt zijn met het doden van pasgeboren baby's in de eerste honderd dagen na de vernietiging van Roe v. Wade door het Amerikaanse Hooggerechtshof in juni 2022. Operation Rescue schat dat er vorig jaar in totaal 88 abortuscentra zijn gestopt met het aanbieden van abortussen. Terwijl sommige abortuscentra hun deuren hebben gesloten of voorgoed zijn gestopt met het doden van pasgeboren baby's, zijn anderen verhuisd en zijn er nieuwe centra geopend. Operation Rescue rapporteerde dat 53 abortuscentra dit jaar abortussen hadden "geopend of hervat".

Steeds meer abortus via internet

Volgens het rapport zagen zeventien staten hun totale aantal abortuscentra dalen in 2023, terwijl elf staten (waaronder Californië, Kansas, Massachusetts, Michigan en New Mexico) een toename zagen in het totaal aantal abortuscentra. De ‘diensten’ die worden geleverd door de nieuw geopende of heropende abortuscentra geven een sterke indicatie van de richting die de abortusindustrie opgaat in het post-Dobbs (‘Dobbs’ is herziening Roe v Wade, -red.), post-COVID tijdperk, waarin steeds meer abortussen worden uitgevoerd via het via internet voorschrijven van abortus opwekkende medicijnen.

Bestel Door het oog van de waker

Chemische abortussen nemen toe

Operation Rescue rapporteerde dat 79 procent van de nieuw geopende of heropende faciliteiten alleen abortusmedicijnen verstrekken en dat de rest, 21 procent, chirurgische abortussen uitvoert. Van degenen die chirurgische abortussen uitvoeren, schrijft 99% ook de medicijnen voor. De groep haalde het "#WeCount Report" van de pro-abortus Society of Family Planning aan, waarin in oktober 2023 werd gezegd dat abortussen via dodelijke chemische middelen (de abortuspil) die door online abortusaanbieders werden verzonden met 72 procent gestegen zijn na de herziening van Roe v. Wade vorig jaar en nu ongeveer 8 procent uitmaken van alle abortussen in de VS.

Strijd tegen abortusmiddelen

Zoals LifeSiteNews heeft gemeld, heeft de regering Biden het verbod van de FDA (het Amerikaanse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, -red.) op het versturen van abortusmiddelen in 2021 tijdelijk opgeschort, met als reden de COVID pandemie. Na het Dobbs-besluit maakte de federale regering de tijdelijke verandering permanent, waardoor de grootschalige distributie van abortusmiddelen in het hele land mogelijk werd. De federale rechtszaak Alliance for Hippocratic Medicine (AHM) v. U.S. Food and Drug Administration (FDA), aangespannen in november 2022, probeert de goedkeuring van de abortusmiddelen door de FDA aan te vechten.

Nationaal abortuscijfer

Volgens het 'WeCount Report' van oktober, dat vaak wordt geciteerd door oudere media, registreerden pro-life staten die abortus volledig verboden dienovereenkomstig een scherpe daling in het aantal abortussen. De gegevens suggereren echter ook dat abortus-gerelateerde verplaatsingen tegelijkertijd hebben plaatsgevonden, resulterend in hogere abortuscijfers in ‘opkomende’ staten, waaronder Californië, Florida, Illinois, New Mexico en North Carolina.

Help zuster Monja met een gift

Abortuslobby geeft scheve voorstelling

Volgens het rapport waren er in de veertien staten met een bijna volledig abortusverbod dit jaar 115.000 minder legale abortussen, terwijl er 117.000 meer legale abortussen plaatsvonden in de bijna drie dozijn staten waar de moord op de pasgeborene legaal is. Maar die gegevens zijn bekritiseerd door pro-life expert Michael New. "Er is minder dan je op het eerste gezicht zou denken," schreef hij voor National Review. "Ten eerste is er een belangrijke methodologische tekortkoming in de schattingen van #WeCount. Het #WeCount project vergelijkt een jaar van post-Dobbs abortusgegevens met slechts twee maanden van pre-Dobbs abortusgegevens."

‘Texas en Oklahoma waren al pro-life’

"Dit is om twee redenen problematisch," zei New. "Ten eerste zijn twee maanden een relatief kleine steekproefgrootte van pre-Dobbs gegevens. Abortustotalen in april en mei van 2022 weerspiegelen mogelijk niet de abortustotalen in andere maanden voorafgaand aan de Dobbs-beslissing." Bovendien, zei New, "Texas en Oklahoma voerden al sterke pro-life wetten uit vóór Dobbs. Daardoor lijken de abortusdalingen in deze staten na Dobbs minder dramatisch." Het rapport van oktober dat een lichte stijging van het aantal abortussen in het hele land na Dobbs suggereert, komt na een eerder rapport waarin de groep suggereerde dat het aantal abortussen in het hele land in feite aanzienlijk was gedaald in de zes maanden direct na de historische uitspraak van de SCOTUS.

De toekomst van de pro-life beweging

De voorzitter van Operation Rescue, Troy Newman, zei dat de cijfers van 2023 suggereren dat de herziening van 49 jaar federale abortusrechtspraak "ongetwijfeld" levens heeft "gered", maar waarschuwde dat de strijd nog lang niet gestreden is. "En de voortdurende inspanningen van goede Amerikanen aan de pro-life kant werpen hun vruchten af en hebben een winnend effect," zei hij. "We vieren ontelbare baby's die gered zijn in gemeenschappen over het hele land als gevolg van het feit dat veertien staten abortusvrij zijn geworden,"

Burgemeester van Haarlem, handhaaf het recht op pro-life waken!

‘Ontmasker kwaad achter abortuskartel’

"Vandaag leven er dochters, zonen en kleinkinderen die anders niet geleefd zouden hebben”, concludeert Newman. Desalniettemin, zo benadrukte hij, "onthullen de bevindingen een alarmerende toename van gevaarlijke postorderabortussen". "Terwijl de pro-life gemeenschap veel te vieren heeft, gaat de pro-dood lobby door met het vinden van methodes om zoveel mogelijk mensen te doden," zei hij. "Het gebed en het werk om het kwaad achter het abortuskartel te ontmaskeren is belangrijker dan ooit!"

Dit artikel is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 5 december 2023 11:50

Doneer