Terugblik: Dit zijn de successen van Stirezo in 2023

THEMA'S:

Stirezo heeft in 2023 door Gods genade grote successen behaald. Dit kon alleen dankzij onze trouwe medestanders. Door hen zijn we erin geslaagd om een groot aantal overwinningen te halen op de abortuslobby. Van de politiek tot op straat: dit zijn de successen die we behaalden voor het ongeboren kind in 2023:

Tienwekenpoppetje haalt landelijk nieuws

Precies voordat de nieuwe Kamerleden aantraden, stuurden wij hen ons Pro-Life Starterspakket op. Hierin zat een brief waarin we hen wijzen op hun verantwoordelijkheid om op te komen voor de aller kwetsbaarsten: ongeboren kinderen. Om hen op weg te helpen, voegden we ook twee brochures bij: Catechismus tegen abortus en Door het oog van de waker. Maar om het nog wat tastbaarder te maken: voegden wij ook ons poppetje van een ongeboren kind van 10 weken toe. Vooral dit kleine poppetje deed de gemoederen hoog oplopen. Landelijke media en tientallen politici spraken over deze krachtige actie, verrassend veel positief.

Lees ook: Geweten wordt aangesproken: pro-abortus politici vallen over onze pop van ongeboren kind

Straatcampagnes: steeds meer waardering - ook online!

Stirezo ging in 2023 vaker dan ooit de straat op om te getuigen van het ongeboren kind dat recht op leven heeft. Bij universiteiten, midden in grote steden; overal waren de vrijwilligers van Stirezo te vinden. Natuurlijk stuit dit ook in 2023 op weerstand van abortusvoorstanders en -activisten die willen dat deze zonde doodgezwegen blijft. Maar wat opviel: veel mensen bemoedigden ons en steunden onze campagne van harte. Ook online verschuift de publieke opinie. De video's van onze straatcampagnes worden veel bekeken en gewaardeerd. De aanhouder wint!

Abortus straatcampagne Vrije Universiteit 3 jpg

Pro-life demonstratie bij de VU: in de stromende regen flyeren deze Stirezo vrijwilligers tegen abortus.

Landelijke billboardactie: "Ieder kind heeft recht op leven"

In 2023 hebben miljoenen automobilisten de billboards gezien die Stirezo heeft gehuurd. Met een kraakheldere boodschap: "Ieder kind heeft recht op leven". De trouwe achterban van Stirezo sprong zo snel bij, dat we binnen enkele dagen het benodigde bedrag bij elkaar hadden. Naast het grote bereik was ook de symbolische betekenis mooi: onze pro-life boodschap torent hoog boven alles uit.

Stirezo billboard gelukt

Stirezo publiceert onthullend boek over wakers

Of het nou Billboards zijn of straatcampagnes: het draagt bij aan het zichtbaar maken van het ongeboren kind. Dat is een kerndoel van Stirezo. Pro-life wakers kunnen hierover meepraten. Zij staan in weer en wind, dag in dag uit bij abortuscentra om te bidden, getuigen en hulp te bieden aan vrouwen die een abortus overwegen. Ze redden kinderlevens en maken indrukwekkende dingen mee. Maar het enige wat de meeste Nederlanders horen is de leugen dat onze wakers vrouwen zouden 'intimideren' of 'lastigvallen'. Stirezo besloot daarom om hun eigen verhalen op te nemen in onze nieuwste brochure Door het oog van de waker. Het boek is inmiddels al verstuurd naar bijna 3.000 mensen, waaronder alle nieuwe Kamerleden.

Bestel Door het oog van de waker

Juridische steun voor wakers

Een van de andere kerntaken van Stirezo is het verlenen van juridische steun van pro-life wakers. Onze pro-life advocaat staat hen bij in rechtszaken die wij aanspannen tegen burgemeesters die hun werk dwarsboomt met onredelijke beperkingen. De burgemeesters worden vaak onder druk gezet door abortusactivisten die moeders een laatste kans om tot inkeer te komen willen ontnemen. Stirezo staat onze wakers echter bij, ook in 2023. En met succes!

Pro-abortuspartijen keihard verloren

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft Stirezo het stemgedrag van de politieke partijen geanalyseerd en de verkiezingsprogramma's doorgespit. Zo zetten we precies uiteen hoe pro-life partijen nou écht zijn. De twee stemadviesartikelen over abortus en (kinder)euthanasie werden in enkele weken bij elkaar zo'n 17.000 keer gelezen. Uit de verkiezingsuitslag blijkt dat pro-abortuspartijen flink hebben moeten inleveren. D66, Volt, SP, VVD en de Partij voor de Dieren zakten van 76 zetels - een meerderheid - naar slechts 43 zetels. Met een abortuskritische PVV als grootste partij is er eindelijk licht aan de tunnel voor het ongeboren kind.

Lees ook: De puinhopen van dertien jaar Mark Rutte

Alleen dankzij onder donateurs

Stirezo kijkt terug op een bewogen jaar. Abortus is niet langer een doodgezwegen kwaad, maar is weer onderdeel van het publieke debat. Dat is de eerste stap naar de volledige bescherming van het ongeboren kind. En dan te bedenken dat wij geen cent subsidie krijgen. Dankzij onze trouwe achterban, en God die voor ons strijdt, boeken wij overwinningen op zwaar gesubsidieerde abortusclubs. Daarom - heel erg bedankt aan een ieder die ons heeft gesteund in 2023!

Hartverwarmende berichten

Strijden tegen abortus is bepaald niet makkelijk. We kijken het kwaad recht in de ogen aan. De medewerkers van Stirezo putten veel kracht uit gezamenlijk gebed en Gods bescherming. Maar ook de hartverwarmende bemoedigingen van onze medestanders zijn ons tot zegen:

  • Alvast Gezegende Kerstdagen en ga door met jullie goede werk! Wees gezegend! (Dhr. B uit Nieuwleusen)
  • Ik sta helemaal achter jullie en bid voor jullie. (Dhr. B uit Hengelo)
  • Wens U, uw gezin en uw team de kracht, het vertrouwen en geloof. U bent niet alleen. Gezegende Kerstdagen. (Mevr. Z uit Zwolle)
  • God wikt en beschikt, en niet de mens. Goed werk Stirezo! (Dhr. De G uit Veldhoven)
  • Prolife mensen zijn helden. Om in de hel, die Amsterdam is geworden voor normale mensen het op te nemen voor het ongeboren kind. (Mevr. Van S uit Oudleusden)

Een persoonlijk dankwoord van Hugo Bos

Campagneleider Hugo Bos wil de trouwe medestanders van Stirezo persoonlijk bedanken voor alle steun in 2023:

Het hele team van Stirezo dank u hartelijk voor uw inzet en wenst u een zalig Kerst toe en een gezegend 2024!

    Laatst bijgewerkt: 21 december 2023 15:36

    Doneer