“Ik heb besloten mijn baby te houden” - ontroerende ontmoeting bij abortuscentrum

Pro-life wakers maken veel strijd en verdriet mee. Maar gelukkig zijn er ook momenten van onuitsprekelijke vreugde. Een moeder die besluit haar kindje te houden is voor Zuster Monja het mooiste wat er is.

“Ik heb besloten mijn baby te houden” - ontroerende ontmoeting bij abortuscentrum

Pro-life wakers krijgen veel over zich heen, in binnen en buitenland. Abortusactivisten zetten alles op alles om hun vreedzame getuigenis te dwarsbomen met intimiderende manifestaties of leugenachtige beschuldigingen. Des te groter is de vreugde wanneer een moeder vertelt dat ze haar baby niet aan de abortustang ten prooi heeft laten vallen.

Maria medaille

Zuster Monja, een pro-lifester die bij abortuscentra in heel Nederland waakt, was op een keer Wonderdadige Medailles aan het uitdelen op een parkeerplaats bij een abortuscentrum. Een van de vrouwen – die in een opvallende gele broek liep – nam de medaille met een glimlach aan.

Kindje gered!

Toen ze zag dat de vrouw in een auto stapte met Duits kenteken, sprak zuster Monja – zelf van Duitse komaf – haar aan. Die bleek de pro-life zuster te herkennen. “Zijn jullie diegenen met die foto’s?” – duidend op een serie pro-life afbeeldingen die zij bij het waken gebruiken. Zuster Monja knikte. “Ik heb besloten om mijn baby toch te houden!”, vertelde de vrouw blij.

Lees ook: Kindje gered op de drempel een abortuscentrum

Grote vreugde

Zuster Monja en de vrouw waren allebei zo blij dat ze tranen van vreugde huilden en elkaar omhelsden. Ook voor de andere wakers is dit een grote bemoediging. “We zijn overtuigd, dat God dit gesprek toegelaten heeft, om ons te bevestigen, dat Hij onze gebeden verhoort en dat de posters niet onbelangrijk zijn”, aldus een mede-waker van de zuster. Een andere man op het terrein van het abortuscentrum werd ook door de beelden geraakt. Hij liet het ons met een gebaar weten.

Waken redt levens

Door dit soort mooie, bemoedigende verhalen wordt weer eens duidelijk hoe levensreddend het werk van onze wakers is. Niet alleen is een baby een gruwelijk lot bespaard gebleven, maar ook is zijn of haar moeder is voor grove zonde behoed en veel verdriet bespaard. Onze nieuwste brochure Door het oog van de waker staat vol met dit soort verhalen, alsook een interview met zuster Monja. Bestel uw gratis exemplaar hier:

Bestel Door het oog van de waker

Laatst bijgewerkt: 15 april 2024 15:23

Doneer