Waakster vertelt: jong stel kiest voor abortus… ‘te jong voor een baby’

Een jong koppel probeert hun relatie te redden door abortus. Vaak is de realiteit anders.

Waakster vertelt: jong stel kiest voor abortus… ‘te jong voor een baby’

Zij is 17 en hij is 18. Het jonge stel loopt met lood in de schoenen richting het abortuscentrum. ‘We zijn nog te jong voor een baby…’ Ze zien er duidelijk tegenop om hun ongeboren kindje te laten doden.

Verliefd stel

17 en zwanger… Hoe moet dat? Veel tienermeiden rekenen er niet op dat ze zo jong al moeder worden. Als dat toch gebeurt, kiest een deel voor abortus. Zo ook het meisje dat ik tegenkwam tijdens een wake in Roermond. Samen met haar vriend had ze een afspraak om hun kindje te laten doden. ‘We zijn nog te jong om ouders te worden’, was hun beredenering.

Ouders van een ongeboren kind

Ik probeer hun duidelijk te maken dat ze al ouders zíjn. Hun kindje is alleen nog niet geboren. Abortus maakt hun ouderschap niet ongedaan. Het maakt enkel dat ze nu de ouders zijn van een gedood kind. Ik probeer ze gerust te stellen dat ze met een beetje hulp ervan verzekerd kunnen zijn, dat zij hun kindje konden opvoeden. Er was namelijk geen echte noodzaak om te aborteren.

Lees ook: “Ik heb besloten mijn baby te houden” - ontroerende ontmoeting bij abortuscentrum

Abortus vernietigt kinderlevens… en relaties

Ik zag dat ze veel van elkaar hielden. Helaas zijn ze doorgelopen. Hun kindje is er niet meer. De kans is groot dat hun relatie niet lang stand houdt. Abortus is vaak een heel eenzaam verdriet voor de moeder, zeker als ze later andere kinderen mogen krijgen. Het besef dat zij ervoor gekozen hebben om hun eerste kind te laten doden zal veel schuldgevoelens met zich meebrengen.

Ook voor vaders veel verdriet

In dit geval was abortus de keuze van zowel vader als moeder. Hij ging met haar mee om haar te steunen in deze vreselijke beslissing. Dat zie ik ook wel eens anders. Helaas komt het vaak voor dat vrouwen door hun man of vriend hiertoe gedwongen worden. Maar andersom komt het ook voor. Vaders moeten dan verslagen toekijken hoe hun kind gedood wordt.

Lees ook: 18 vrouwen vertellen: 'Ik heb spijt van mijn abortus'

Pro-life vader moet machteloos toekijken

Ik herinner mij een andere wake in Arnhem. Een Franse tienermeid gaat met haar moeder naar binnen, terwijl de vader buiten moet wachten. Het was een diep tragisch tafereel. Dat hij het er niet mee eens was, was duidelijk. Hij droeg bovendien een T-shirt waarop in het Frans geschreven stond ‘alle kinderen zijn welkom’. Zijn verzet mocht helaas niet baten.

Dit verhaal – en meer! – staat in de nieuwe uitgave van ons boek Door het oog van de waker. Bent u benieuwd naar meer verhalen van deze moedige pro-lifers? Bestel dan hier gratis uw exemplaar van dit innemende pro-life boek:

Bestel Door het oog van de waker

Laatst bijgewerkt: 17 april 2024 12:04

Doneer