Waarom maakt "Baby Olivia" de abortusvoorstanders zo bang?

Een menselijk embryo van zes tot zeven weken oud met intact membraan. Bron afbeelding: Flickr / lunarcaustic

Waarom maakt "Baby Olivia" de abortusvoorstanders zo bang?

THEMA'S:

Het is altijd tragisch om te zien hoe progressief-links wordt gedwongen om een ander standpunt in te nemen dan het hunne. Ze zijn erin geslaagd om monopolies te vestigen binnen de academische wereld, de federale overheidsbureaucratie, de nieuwsmedia, veel beroepen en veel te veel religieuze- en liefdadigheidsinstellingen. Daarom hebben linkse politici de neiging om afwijzend te staan tegenover mensen die zaken ter discussie stellen die zij als vaststaand beschouwen.

Alarm slaan

Een medeoprichter van de links-progressieve media-kongsi is The Washington Post. Vanuit de redacties op K. Street in de Amerikaanse hoofdstad komen artikelen die de "wokesters" geruststellen dat hun gedeelde opvattingen de enige redelijke mening over wereldgebeurtenissen zijn. Wanneer ze verslag uitbrengen over rechts, is hun toon gewoonlijk minachtend. Ze hebben minachting voor elke waarheid die hen zou kunnen dwingen om hun standpunten te herzien.

Een nieuwe uitdager nadert

Soms worden linkse zekerheden echter aan het wankelen gebracht. Een recent voorbeeld staat in een artikel in The Washington Post met de titel "Antiabortusgroep's "Baby Olivia"-video wordt misschien verplicht gesteld op scholen." De ondertitel bevestigt de linkse opvattingen, ""Baby Olivia" is gemaakt door Live Action, die zegt dat het de 'onmiskenbare menselijkheid' van een foetus laat zien." Het veelzeggende punt zit in de interpunctie, in het bijzonder de aanhalingstekens rond de woorden "onmiskenbare menselijkheid".

Volg STI op Telegram

Ongemakkelijke en onhandige feiten

Natuurlijk is The Washington Post bereid om de menselijkheid van een foetus te ontkennen. Het liefst zouden ze "Baby Olivia" helemaal negeren. Dat kunnen ze in dit geval echter niet doen, omdat verschillende staten - Iowa, West Virginia, Kentucky en Missouri - overwegen om het bekijken van de film op openbare scholen verplicht te stellen.

Kort maar krachtig

Deze film is kort, net iets langer dan drie minuten, maar hij stopt veel in die korte tijd. Deze menselijkheid is slechts een van de onwelkome waarheden die links in "Baby Olivia" ziet. Al na een paar seconden in de film worden linkse mensen geconfronteerd met een overvloed aan onwelkome realiteiten.

Lees ook: Trump maakt langverwacht abortusstandpunt bekend. Pro-lifers teleurgesteld.

Een moedige stelling

"Dit is het moment waarop het leven begint. Een nieuw menselijk wezen is ontstaan. Bij de bevruchting zijn haar geslacht, etniciteit, haarkleur, oogkleur en talloze andere eigenschappen al bepaald."

Onverwacht mooi

Het is indrukwekkend dat een film met zoveel accurate wetenschappelijke informatie zo mooi geproduceerd kon worden. Er is hier niets sensationeels of theatraal. De achtergrondmuziek is subtiel en de stem van de verteller is kalm en meelevend. De beelden moedigen medeleven aan.

Verkettering waarheid

Natuurlijk, als ze echte schoonheid te zien krijgen, moeten de linksen een lelijk woord gebruiken om het te beschrijven. "Naar mijn mening is het propaganda", zei Iowa-staatsvertegenwoordiger Molly Buck (Democraat), die als enige stemde tegen het wetsvoorstel van die staat. "Hun doel is om te promoten dat het leven begint bij de conceptie." Dat is inderdaad het doel dat niemand ontkent omdat het de waarheid is.

Burgemeester van Haarlem, handhaaf het recht op pro-life waken!

Wetenschappelijk nauwkeurig

Nancy Flanders van Live Action legt uit wat de bedoeling van de film is en hoe deze waarheden worden gepresenteerd. ""Baby Olivia" is gemaakt door Live Action met de steun van beeldend kunstenaars van wereldklasse en medische experts, waaronder erkende gynaecologen, en is 's werelds meest realistische en medisch nauwkeurige geanimeerde weergave van een kind dat zich ontwikkelt in de baarmoeder van haar moeder."

Laatste snufjes

"De computergegenereerde 3D-animatie maakt gebruik van motion capture-technologie van echte menselijke bewegingen, waardoor deze video de onmiskenbare menselijkheid van pasgeboren kinderen onthult."

Wanhopige sprongen

Waar de Post zich concentreert op het politieke, neemt een verslag van Associated Press (AP) over dezelfde gebeurtenis zijn toevlucht tot spitsvondigheden van pseudowetenschappelijke aard. "De video beschrijft ook de bewegingen en handelingen van de geanimeerde figuur met woorden als 'spelen', 'verkennen', 'zuchten' en 'sprekende bewegingen'."

Lees ook: Waakster vertelt: kindje gered! “Vastbesloten” vrouw verandert toch van gedachten

Beweringen niet gegrond in wetenschap

"Deze woorden kennen menselijke trekken en eigenschappen toe aan een foetus die geavanceerder zijn dan de geneeskunde kan aantonen", aldus Emily Boevers, een praktiserend gynaecologe in Iowa en medeoprichter van Iowans for Health Liberty, die pleit voor reproductieve gezondheidszorg. Het taalgebruik in de video impliceert "een niveau van intentie waarvan we gewoon niet kunnen zeggen dat het aanwezig is".

Foetussen zijn ook menselijk

Natuurlijk vertonen foetussen menselijke eigenschappen omdat ze menselijk zijn. Geen enkel organisme verandert van soort als het zich ontwikkelt. Elke eigenschap die "Olivia" vertoont, is een eigenschap waartoe iemand ooit in staat was in die fase van zijn ontwikkeling. De foetus van een chimpansee wordt bijvoorbeeld nooit menselijk, ondanks hun vele fysieke overeenkomsten.

Bestel Catechismus tegen abortus

Belangenverstrengeling

Voor een pro-abortus voorstander is "reproductieve gezondheidszorg" natuurlijk een eufemisme voor het beëindigen van het leven van een kind voor de geboorte. Live Action reageerde op het AP-artikel door uit te leggen dat Dr. Boevers "de enige medische expert is die de AP kon vinden die in het stuk kritiek wilde leveren op "Baby Olivia", omdat ze medeoprichtster is van een activistische pro-abortus groep in Iowa. Dit feit zelf werd verhuld door de AP toen ze verwezen naar haar affiliatie als de leider van een 'reproductieve rechten'-groep in plaats van het hoofddoel van de groep bekend te maken, namelijk het tegengaan van alle abortusbeperkingen."

Een moedige arts

Misschien kan Dr. Boevers perspectief krijgen van een van haar collega's - iemand die haar overtuigingen onderzocht en de moed vond om het resultaat uit te leggen. Deze korte recensie verschijnt op de Live Action website.

Lees ook: Stirezo stuurt gloednieuwe waakbrochure naar nieuwe burgemeester Heemstede

Ode aan de zwangerschap

""Olivia" is een spectaculair en medisch nauwkeurig portret van de ontwikkeling van een meisje in de baarmoeder. Het is gebaseerd op informatie van de Endowment for Human Development, een zeer gerespecteerde wetenschappelijke bron over embryologie en foetale ontwikkeling. "Olivia" trekt het gordijn van de baarmoeder open en geeft ons een realistische blik op de baby binnenin.

Video als voorlichting

"Als gepensioneerd gynaecoloog zou ik willen dat dit beschikbaar was voor mijn patiënten. Als voormalig abortusarts zou ik deze video aanraden aan elke vrouw die een abortus overweegt als ze geïnformeerd wil worden over wat er in haar lichaam gebeurt voordat ze haar beslissing neemt." Aldus Kathi A. Aultman, doctor in de geneeskunde.

Bestel Door het oog van de waker

Illusies van politieke macht

De pro-abortusbeweging beweert politiek aan kracht te winnen. Maar twee feiten ondermijnen hun beweging. Ten eerste is het inherent kwaadaardig en Onze Lieve Heer versloeg het kwaad zo'n tweeduizend jaar geleden aan het kruis.

Leugen aan de basis

Ten tweede is de ogenschijnlijke populariteit van abortus, zoals alle kwaden, gebaseerd op een leugen. De voorstanders van abortus beweren op de een of andere manier dat embryo's en foetussen niet menselijk zijn. Rondom die leugen bouwen ze steeds grotere illusies die sommigen geloven omdat ze zulke begrippen handig vinden.

Lees ook: Gemeenten voeren intimidatie op: weer waakster ten onrechte opgepakt

Het overtuigen van kinderen

Het in stand houden van hun immorele levensstijl is afhankelijk van vrij beschikbare abortus. Dus hebben de pro-abortus aanhangers een bijna-monopolie opgebouwd in de scholen van Amerika, door kinderen ervan te overtuigen dat de leugens van Planned Parenthood de realiteit zijn.

Medeleven is mens zijn

"Baby Olivia" kan dat monopolie in drie minuten vernietigen. Het laat een kind zien dat door de meest kwetsbare fase in haar leven gaat. "Baby Olivia" zien is geven om wat er met haar gebeurt. Mededogen met het jonge en hulpeloze is een blijvend kenmerk van de menselijke natuur. De enige manier waarop de pro-abortus aanhangers kunnen slagen is door mensen ervan te overtuigen dat miljoenen geaborteerde Olivia's minder belangrijk zijn dan de zwerfhonden die de ASPCA (De Amerikaanse vereniging ter voorkoming van wreedheid tegen dieren) toont in haar reclamespotjes voor fondsenwerving.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Bijna compleet

"Baby Olivia" laat een cruciaal onderdeel van het verhaal van het nieuwe leven weg. Er wordt niets gezegd over het feit dat de baby een ziel heeft. Dit feit is zelfs nog wonderlijker dan het natuurlijke proces. Dit kind is voorbestemd voor het eeuwige leven! Live Action verdient dank voor het produceren en distribueren van deze belangrijke film.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op tfp.org

Laatst bijgewerkt: 26 april 2024 09:46

Doneer